IMG_3840

 

Een hele leuke en creatieve bezigheid voor een middagje samen in de keuken.. Omdat Tess zo vreselijk graag ook eens een loempia wilde proberen besloten we er zelf een thuis te maken zonder ei, melk, soja en noten.

Je hebt nodig voor ongeveer 10 loempia’s:

10 Filodeeg vellen diepvries (in supermarkt of bij Toko), die je laat ontdooien;

250 gram kipfilet in reepjes gesneden;

1 wortel;

1/2 prei en 1 ui;

1 teentje knoflook;

peper en zout en 1 kippenbouillonblokje (zonder ei);

100 gram mihoen;

frituurpan en olie om in te frituren, eventueel anders wok met olie.

De ui, prei, en wortel snijd je in hele kleine stukjes of julienne reepjes. Dit doe je ook met de kipfilet. Vervolgens bak je in olie wat knoflook en voegt eerst de kip en later de fijngesneden groenten toe samen met wat peper en zout en het bouillonblokje. Laat ongeveer 10 minuten doorbakken in de wok

Ondertussen laat je in een pan of schaal met heet water de mihoen volgens gebruiksaanwijzing even wellen en gaar worden. De mihoen die gebruiksklaar is snijd of knip je vervolgens in kleinere sliertjes of reepjes en je mengt deze door het kip-groenten mengsel. Goed roeren en mengen. De inhoud van het mengsel vervolgens in kleine hoeveelheden verdelen over de filodeegvellen, die je oprolt als een pakketje.

De uiteinden van de loepia vouw je terug in de vorm van een driehoekje en plak je vast met behulp van een beetje water. Net echt 😉

Ondertussen verwarm je de wok of frituurpan met olie en indien de olie op temperatuur is bak je de loempia in een paar minuten goudbruin. Je kan de loempia’s die je niet direct wil frituren eventueel invriezen en op een ander moment gebruiken.

Eet smakelijk!!

IMG_3836IMG_3839