Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

Medewerkers kunnen in hun arbeidsrelatie met de werkgever vragen of problemen hebben. Meestal lossen de medewerker en de direct leidinggevende die zaken in onderling overleg op, maar soms lukt dat niet. Voor die gevallen vervult een vertrouwenspersoon een belangrijke rol. 

Veilige werkplek

Werkgevers moeten zorgen voor een veilige werkplek met goede arbeidsomstandigheden. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon is geen wettelijke verplichting, maar door medewerkers de mogelijkheid te bieden om contact op te nemen met een vertrouwenspersoon, geeft een organisatie wel invulling aan het arbobeleid.  

Bij een vertrouwenspersoon kunnen medewerkers met verschillende problemen terecht:

  • problemen (in de communicatie) met de leidinggevende of collega’s,
  • veranderingen in het werk of de organisatie, bijvoorbeeld als gevolg van een reorganisatie,
  • andere misstanden in de directe werkomgeving die de medewerker niet openlijk durft aan te kaarten,
  • ongewenste omgangsvormen op de werkvloer.

Vertrouwen 

Vaak wordt er verteld: het vertrouwen in mijn leidinggevende of in het bestuur is er niet (meer). Er wordt dan over vertrouwen gepraat alsof het een gevoel betreft dat niet verder onderbouwd kan worden. Maar vertrouwen is feitelijk niet meer dan een set veronderstellingen over het gedrag van iemand anders. Vertrouwen in iemand stellen betekent een risico durven nemen; in een onzekere situatie maak je jezelf afhankelijk van een ander. 

 

Extern vertrouwenspersoon

Uw organisatie kan mij inzetten als extern vertrouwenspersoon. In die rol bied ik een luisterend oor aan uw medewerkers. Ik bepaal wat de klacht precies inhoudt en indien nodig onderneem ik in nauwe samenspraak met de medewerker een volgende stap.

Ik heb de Basisopleiding vertrouwenspersonen van Hubert Consult en een mediationopleiding gevolgd en heb ruime ervaring als vertrouwenspersoon personele aangelegenheden opgedaan binnen de Universiteit Leiden. 

Benieuwd naar wat ik als extern vertrouwenspersoon voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Zet de eerste stap

w

Kosteloze kennismaking

Benieuwd of een coachingstraject iets is voor jou? Neem dan contact op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken? Vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in. Je kunt ook een e-mail sturen naar marije@bedauxcoaching.nl of telefonisch contact met me opnemen: + 31 6 41 88 58 19.

Locaties

Gesprekken kunnen in de randstad, omgeving Den Haag en Leiden op een passende locatie plaatsvinden. Liever online een gesprek? Niet reizen en op afstand? Dat kan ook! Via telefoon of computer help ik je graag op weg..

Ervaringen van de vertrouwenspersoon

Zullen we een gesprek starten?

3 + 7 =

+316 418 858 19

Voorburg

marije@bedauxcoaching.nl