Over Marije

Over Marije

Ik ben nieuwsgierig naar mensen en geboeid door hun gedrag. Hoe zitten ze in elkaar en waarom doen ze de dingen die ze doen? Maar ook: hoe verbind je mensen met elkaar en krijg je ze in beweging? Deze interesse vormt de basis voor de keuzes die ik in mijn loopbaan heb gemaakt.

Ik geloof in het combineren van verschillende activiteiten en interesses; binnen en buiten je werk. Dat houdt je scherp, actief en energiek. Voor mij geldt dat ik het liefst buiten ben, in de natuur of op reis. Dat verruimt mijn blikveld en geeft me nieuwe energie.

Ik heb me gespecialiseerd in het begeleiden van loopbaantrajecten en het coachen van mensen in hun persoonlijke effectiviteit. Ook treed ik bij organisaties op als vertrouwenspersoon. Ik ben gecertificeerd NLP- en TA-coach.

Coach voor juridische professionals

Door mijn juridische achtergrond ken ik de specifieke problematiek van de juridische wereld goed; ik heb jarenlang als advocaat gewerkt. In mijn praktijk merk ik dat die kennis zeer waardevol is bij het coachen van advocaten en andere juridische professionals. Ook heb ik veel ervaring in het begeleiden van professionals bij andere grote zakelijke dienstverleners en in het onderwijs.

Mijn loopbaan

Aan de Universiteit Utrecht heb ik rechten gestudeerd. Na mijn rechtenstudie heb ik als advocaat gewerkt en als stafjurist bij de rechtbank. In mijn werk ontdekte ik dat ik met name de dynamiek tussen mensen interessant vond, net als de vraag of mensen wel op de juiste plek zaten. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar het werven en selecteren van juristen. Dat heb ik gedaan tot 2014 bij Voxius, waar ik ook partner was.

Sinds 2014 werk ik als loopbaancoach bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Daar ben ik ook vertrouwenspersoon voor personele aangelegenheden.

Naast mijn werk bij de Universiteit Leiden heb ik in 2014 mijn eigen coachpraktijk opgericht.

Ik ben gecertificeerd NLP- en TA-coach. Ook heb ik een mediationopleiding en de basisopleiding vertrouwenspersonen van Hubert Consult gevolgd.

Als bestuurslid van de EAIE Employability Expert Group ben ik betrokken bij vraagstukken rondom de arbeidsmarkt, internationalisering en het hoger onderwijs.

Zullen we een gesprek starten?

13 + 14 =

+316 418 858 19

Voorburg

marije@bedauxcoaching.nl