IMG_5102

Op de eerste mooie lentedag van het jaar hebben we heerlijk gesmuld van dit recept, gebaseerd op een dessert dat wij een jaar geleden hebben gegeten in een restaurant. Met name de zoete popcorn was Tess bijgebleven dus we hebben eerst zelf popcorn gemaakt met mais en olie in de wok. Daarna hebben we zelf caramel gemaakt en over de popcorn gegoten. Zelf caramel maken is heel leuk werk maar je moet er goed bijblijven als de suiker in de pan smelt, zodat de eenmaal gesmolten suiker niet kan aanbranden. Doe 100 gram suiker en 3 eetlepels water in een pannetje, zorg dat water en suiker goed verspreid zijn. Daarna op een laag vuurtje wachten totdat de suiker gaat smelten, goed roeren en na ongeveer vijf minuten wordt de massa lichtbruin en verschijnen er bubbeltjes. Blijf goed roeren totdat de caramel iets donkerder wordt en haal dan snel de pan van het vuur. Als het goed is heeft de caramel nu een mooie lichtbruine kleur en kun je het mengsel over de popcorn verdelen.

IMG_5106

De rest van het toetje is een stuk minder bewerkelijk; bosvruchtensorbetijs (zonder melk, soja, ei of noten en te verkrijgen bij oa Albert Heijn) verdelen over de bordjes, schijfjes aardbei draperen om de ijsbolletjes en serveren met de caramelpopcorn. Gegarandeerde zonnestraaltjes in huis met dit feestelijke lentetoetje….