I phone juli 2014 215

Schnitzel zonder melk, ei, noten of soja

De wintersporters kunnen in de Alpen weer genieten van stevige schnitzels. Het korstje om de schnitzel bevat vaak melk en ei. Als alternatief dit recept een schnitzel zonder ei, melk of paneermeel. En net zo lekker. De bergen en de blauwe luchten denken we er gewoon bij :-).

Neem een mooi stukje kalfsvlees van de biologische slager in de vorm van een schnitzel en leg dit op een diep bord of in een schaaltje. Giet er wat olijfolie overheen, genoeg om als marinade te dienen en voeg vervolgens zout, peper, een kleingesneden teen knoflook en een eetlepel ketchup toe. Als laatste strooi je er een paar takjes verse tijm over. Goed roeren en de marinade minimaal een half uur laten intrekken.

De pan heet laten worden en de schnitzel vervolgens kort aan beide kanten dichtschroeien. De marinade kan als basis dienen voor de jus. Eventueel nog een half bouillonblokje toevoegen en een beetje water om wat meer jus te maken. De schnitzel niet te lang bakken, anders wordt het vlees droog. Na een paar minuten bakken aan beide kanten het vlees op het diepe bord leggen en serveren met de saus. Even laten rusten voordat het vlees gesneden wordt.

Guten appetit!